logo

Slagerij Islam Centrum B.V. is hét slagersbedrijf dat al sinds 1987 op de Nederlandse markt actief is. Wij zijn in 1987 begonnen als één van de eerste halal slagerijen in Nederland, in een pand aan de Bovenstraat te Rotterdam-IJsselmonde, een klein dorpje nabij voetbalstadion Feyenoord. Klanten vanuit heel Nederland wisten de winkel te vinden.

In 2001 zijn we overgegaan naar een nieuw pand aan de Wolphaertsbocht 224 te Rotterdam-Charlois (Rotterdam Zuid) die tevens fungeert als groothandel. De geografische ligging langs de belangrijke uitvalswegen A15 en A16, de bereikbaarheid vanuit overige delen van Rotterdam en de oppervlakte van de winkel waren voor ons reden, de winkel in gebruik te nemen.
De winkel heeft een oppervlakte van maar liefst 550 m² en een toonbank van 25 strekkende meters. Deze hypermoderne slagerij met alle facilitaire benodigdheden, behoort tot 1 van de grootste slagerijen van West-Nederland.

Assortiment

In de loop der jaren is het consumptiegedrag van consumenten verandert. De vraag naar kwaliteits halalvlees is de afgelopen alleen maar toegenomen. Tevens zijn er nieuwe etnische groeperingen bijgekomen die ook voorzien dienen te worden van het lekkerste stukje vlees. De klanten van slagerij Islam Centrum komen vanuit alle windstreken en zelfs de nieuwkomers weten de winkel te vinden.

U kunt bij ons niet alleen terecht voor een lamsbout, maar ook voor een stukje wild. Wij adviseren u graag over allerlei bereidingsmogelijkheden. Verder hebben we in ons assortiment: kalfs-, lams-, rund-, schapen-, geiten-, en orgaan- en bijproducten. Tevens hebben wij een zeer uitgebreid assortiment specerijen (private labels), zodat u bij elke vleessoort de juiste smaakmaker kunt toevoegen. En hebt u een keertje geen zin om lang in de keuken te staan, dan kunt u bij ons ook terecht voor allerlei panklare producten.

Kwaliteit

Onze vaste (Islamitische) slachterijen voorzien ons dagelijks van vers vlees. 90% van onze producten zijn dagvers. Het vlees is uiteraard van zeer hoge kwaliteit. Het ondervindt in de slachterij een strenge kwaliteitscontrole alvorens het bij ons in de winkel terecht komt. In de winkel wordt alles door bekwame slagers gesneden, verwerkt en gepresenteerd als eindproducten. Ook hierbij wordt de kwaliteit niet uit het oog verloren. Alle overige producten zoals kip, worden door onze professionele inkopers dagvers ingekocht, waardoor ook die kwaliteit gewaarborgd blijft.